‘Bruger ikke at danse’ – ny single fra KOM VI LØBER

Tiden er ligeglad. Universet, stenen og det gule blad føler ikke noget. Men det gør til gengæld dét menneske, som står midt i det hele. Og som herser og regerer i ét stort, langt kontroltab.

KOM VI LØBER (Lone Slot Nielsen) er klar med en ny single som efterfølgeren til det Jørgen Leth-inspirerede nummer, ”Hendes ansigt”. Denne gang tager Lone Slot Nielsen afsæt i en mere end 2000 år gammel fortælling om den græske kvinde, Aglaoniké. Sagnet om hende siger, at hun kunne forudse og kontrollere månens gang over himlen. Enten med viden eller trolddom. Og en sådan kvinde bruger derfor ikke at danse, men får himmellegemerne til at danse for sig.

“Vi elsker, drømmer, tvivler, planlægger og skal dø en dag

”Aglaoniké-figuren dukkede op i en roman, jeg læste, hvor hun ligesom gik rundt både på og mellem linjerne som et billede på et menneske med stor tiltrækningskraft og magt, men også med et spor af mørke og kaos efter sig. Måske ikke, fordi hun vil det sådan, måske fordi det bare er sådan. Så jeg lod hende gå med ind i min sangskrivning, hvor hun fik lov at sætte ord på oplevelsen af frit fald, når det står isnende klart for én, at universet derude eller en kold sten i lommen er fuldstændig ligeglade med, at vi elsker, drømmer, tvivler, planlægger og skal dø en dag”.

Som vanligt i sit projekt, KOM VI LØBER, har Lone Slot Nielsen skrevet, spillet og produceret selv, mens producer Aske Bode (Bodebrixen, Hymns From Nineveh, Penny Police m.fl.) har med-produceret og mixet ”Bruger ikke at danse” i sin endelige form. Bag masteringen står Sigurdór Guðmundsson.

Find den nye single her: https://orcd.co/komviloeber-brugerikkeatdanse
Og se den nye video HER

Fra albumdebut i 2019 til mest spillede nummer på P6 Beat i 2020

Lone Slot Nielsens soloprojekt KOM VI LØBER debuterede i 2019 med albummet ”Sct. Hans”. Med en nærværende vokal, legende danske tekster og skæve guitartemaer, giver hun elektronisk indierock et frisk skud fra hoften. Siden har hun med sit liveband spillet en række koncerter og festivaler over hele landet.

Den 8. maj 2020 udkom singlen “Hendes Ansigt” skrevet med udgangspunkt i et digt af Jørgen Leth fra 1968 og produceret af Lone i samarbejde med Aske Bode. Singlen fik en flot modtagelse med playlisting på P6 Beat og meget positive anmeldelser fra bla. GAFFA, GF Rock, Bands of Tomorrow, Good because Danish og Musik Mig Blidt.
Hen over sommeren blev den et regulært radiohit, og er nu det mest spillede nummer på P6 Beat i hele 2020.

KOM VI LØBER kan opleves live her i løbet af efteråret:
31.10 Richter, Gladsaxe
21.11 Bygningen, Vejle
26.11 Radar, Aarhus

https://www.komviloeber.dk/