Danny Malone

DM-IMG_0075Speed Dreamer

– med sætlisten tatoveret på armen.

Sangeren og sangskriveren Danny Malone har sagt om sig selv, at han er én person privat og en helt anden, når han spiller live. Og noget er der om snakken, for når han ikke er på scenen, kan han virke undselig og nærmest skrøbelig – men live kan fanden tage ved ham. Blandt andet er han en af de (meget) få singer-songwritere, der kan finde på at tilføje lidt koreograferet dans eller pludselig stage-dive.

Danny Malone opnåede stor anerkendelse for sin forrige plade, Balloons, men i lang tid var processen lige ved at køre af sporet. En pladekontrakt gik i vasken, en manager skred, og pludselig var vejen ikke længere så lige, som den havde set ud. I den tid, der gik med at få Ballons på sporet og ud i den amerikanske æter, tog Danny Malone sig en deroute, der dog heldigvis drejede ind ad den afstikker, der kom til at blive til Speed Dreamer, inden sangskriveren ramte bunden.

Han lavede sin arbejdsmetode helt om og isolerede sig fuldstændigt i sit kombinerede øvelokale, studie og hjem i Austin, hvor pladeindspilningen blev afslutningen på den skræmmende nedtur.

“Pladen reddede nærmest mit liv, for jeg havde været på stoffer og sådan noget, og jeg tror, jeg ville have slået mig selv ihjel som stofmisbruger,” har Danny Malone siden afsløret i et interview med The Austin Chronicle.

Han indspillede Speed Dreamer på fire spor med en enkelt mikrofon og et begrænset udvalg af instrumenter, (han havde måttet sælge en del af sine instrumenter for at holde skindet på næsen). Og umiddelbart derefter begyndte albummet Balloons, der havde haft så store startvanskeligheder, at rykke, og det blev til en national udgivelse i USA.

Tatoverede sætliste på sin arm

Medvinden gav blod på tanden, og siden fandt også Speed Dreamer vej til de amerikanske lyttere og anmeldernes roser. Nu udkommer Speed Dreamer i Danmark, og det er ikke noget tilfælde, at det er her, pladen får europæisk release. Kimen til pladen blev nemlig lagt under et ophold på Engelsholm Slot i Jylland i foråret 2010. Her deltog Danny Malone i en skrivecamp, hvor en række sangskrivere fra Texas blev sat sammen med talenter fra de nordiske lande. Det blev en uge der vendte op og ned på Dannys liv. Han blev stormende forelsket i en norsk pige, skrev, festede og indspillede i døgndrift, og sluttede oplevelsen af med at tatovere sætlisten med alle sangene fra campen på sin ene arm.

Han tog tilbage til Austin, men kun for at vende tilbage til slottet året efter. Om det mellemliggende år har han sagt, at det var som om, han slet ikke havde forladt Engelsholm – som om han var blevet der, og det bare var hans krop, der var rejst til USA for at vende tilbage igen. Danny Malone boede på Engelsholm i en måned, hvor han, ud over at indspille, deltog i endnu en camp og skrev sangen Olympia2 med Christian Hjelm og Limbo med Julie Maria. Begge sange er at finde på Speed Dreamer.

Speed Dream

Og hvad er en Speed Dream så? Jo, ifølge Danny Malone er det en ”leg,” hvor man får en anden til at klemme hårdt sammen om sig bagfra, efter man har hyperventileret. Det resulterer i en slags kort besvimelse, hvor man kan opleve en drøm i fuld længde, selvom man måske kun er væk i nogle sekunder. Ikke ulig den drømmeagtige tilstand, som Danny Malone befandt sig i imellem sine to ophold i Danmark. Deraf pladens titel.