KOM VI LØBER

Lone Slot Nielsens soloprojekt KOM VI LØBER debuterede i 2019 med albummet ”Sct. Hans”. Med en nærværende vokal, legende danske tekster og skæve guitartemaer, giver hun elektronisk indierock et frisk skud fra hoften. Siden har hun med sit liveband spillet en række koncerter og festivaler over hele landet. Den 8. maj 2020 udkom singlen “Hendes Ansigt” skrevet med udgangspunkt i et digt af Jørgen Leth fra 1968 og produceret af Lone i samarbejde med Aske Bode. Singlen fik en flot modtagelse med playlisting på P6 Beat og meget positive anmeldelser fra bla. GAFFA, GF Rock, Bands of Tomorrow, Good because Danish og Musik Mig Blidt.

’Det lå mildest talt ikke i kortene, at jeg skulle synge og skrive sange på dansk i eget solo-projekt, selvom jeg som guitarist har arbejdet med musik i mange år. Jeg sad lidt tilfældigt, i første omgang på bestilling, og nørdede med små projekter på computeren på et tidspunkt i mit liv, der ellers handlede om barsel og børnefamilie.’

Dog blev hun fuldstændig grebet af at kunne fortælle med musikken og kunne benytte sig af det hav af muligheder for at producere og komponere, som et musikprogram og en computer giver.

’Guitaren og effekterne havde jeg arbejdet med før, men ellers var det nyt territorium. Og da der ikke var hverken sanger eller trommeslager ved hånden, måtte jeg jo selv i gang med at lege – inden babyen vågnede ude i barnevognen,’ forklarer hun.

Ud af legen og frirummet bag computeren og mikrofonen sprang KOM VI LØBERs univers, hvor den eneste regel var, at der ikke var noget, der skulle leves op til.

’Der var jo ingen, som skulle høre det. Ingen, som skulle være enige eller være smagsdommer, så jeg fyrede den bare af. Gav mig selv lov til at blande post-rockguitarer med poppede arpeggio-synthesizers og synge ord som ”slikpapir” og ”dårekiste”, finde på nye ord og hente gamle frem fra arkiverne. Blande døde tyske filosoffer med Netflix-serier. Og det blev også ret spændende at undersøge den stemme, som dukkede op her, både mig egen sangstemme, men også sprogets stemme,” siger Lone Slot Nielsen.

For alvoren i legen ses også i teksternes indtryk fra lyrik og litteratur. Både nyere danske skribenter som Dorthe Nors, og lyrik fra Inger Christensen til Lone Hørslev, der har skubbet til ordleg og billeddannelser. Men tilbageblik i historien har også inspireret.

”Læser man om forfattere som bl.a. Amalie Skram, tegner der sig et billede af 1890’ernes tidsånd og tendenser, som på nogle afgørende punkter minder om vores egen nu. Den tid var som vores en brydningstid med masser af flimren og et bombardement af nye indtryk, og et hav af mennesker blev indlagt på “Sct. Hans” med den helt nye sygdom, nervesyge. Den var en reaktion på et liv i modernitetens frembrud, som særligt i byerne foregik i et hæsblæsende tempo. Et liv i skæret fra nye elektriske lys, som holdt alle vågne, med mange nye muligheder, men derfor også nye krav”, forklarer hun. “I dag taler vi om stress og angst som den nye folkesygdom, og det vrimler med personlige historier, som vi selvudgiver på de sociale medier. I 1890’erne var det forbeholdt forfattere som Amalie Skram og Herman Bang”.

’Jeg synes, at der er noget helt vidunderligt over at navngive et psykiatrisk hospital ”Sct. Hans”. Det klinger af lyse nætter og sommerlykke, hvad der næppe er her. Det er jo også navnet på en mand, Johannes Døberen, der gik i døden uden sit hoved. Der gemte sig en ret spændende kontrast lige dér, syntes jeg. Den blev et sprogligt billede og en overskrift for de sange, som jeg har skrevet og nu sender ud i verden,’ fortæller Lone Slot Nielsen.

Med sine produktioner indspillet på computeren tog Lone Slot Nielsen kontakt til producer Dennis Ahlgren, og herfra tog processen med at lave debutpladen fart.

’Jeg troede egentlig, at jeg kom med en samling skitser, men Dennis hørte noget andet, og vi gik i gang med at lave en plade ud fra mine demoer. Han har virkelig løftet hver enkelt sang og foldet den ud, så numrene nu kan møde verden. Han har skubbet på og arbejdet dét frem til overfladen, som lå uforløst, samtidig med at han er gået til projektet med stor respekt for det, der var. Et samarbejde, som jeg virkelig er taknemmelig for og stolt over” lyder det fra Lone Slot Nielsen.

Facebook

Instagram

Live består KOM VI LØBER af både rutinerede kræfter med rod i rockmusikken og af nyt talent fra den elektroniske scene:

Lone Slot Nielsen – sang/guitar
Rasmus Fogh Frisenvang – guitar/kor
Jens Lunde – bas/synth
Christian Joen – trommer
Marcus Gyldenløve Kyed – keys/elektronik

Omtale

“Det her, det er et af de danske numre, som jeg har været allermest begejstret for her i foråret.” (studievært Tilde Bang-Christensen, DR P6 BEAT, 16. juni 2020)

“Dagdrømmene er pakker ind i shoegazet indie-rock. Tungsindigheden og forhåbningen danser tæt. Stemningen er uafrystelig. KOM VI LØBER har med “Hendes Ansigt” skabt et lille dansk mesterværk, hvor melodiske guitartemaer og Lone Slot Nielsens stemningsfyldte vokal komplimenterer hinanden smukkeste, følsomme vis” (GAFFA, maj 2020)

“Stærk single med noget dybde og substans, samtidig med at det er iørefaldende og sætter sig fast. (Ken Thomsen, GFR, 5. juni 2020)

“Aftenens store musikalske overraskelse var bandet KOM VI LØBER, som leverede stærke sange, elektroniske lydflader og alternative poplyde. Jeg synes I skal holde øje med Lone Slot Nielsen og band. De bør løbe med sejren, som en af mine musikalske overraskelser i år.”
(Side 33, Anders K. Kristensen, 22. juli 2019)

“New music discovery of the week at another fantastic SPOT Festival was the wonderfully fuzzy melodic noise of KOM VI LØBER playing (and nailing) only their second ever show. Despite my not understanding a single word of their Danish lyrics, the songs speak for themselves. Check out the debut album just out via Songcrafter Music on the usual platforms (and vinyl!). Here’s my current favourite – Byen ender …” (Integrity Records, Nick Tarbitt, 6. maj 2019)

Ugens Upcoming Bands Of Tomorrow 6. maj 2019

“Danish newcomer KOM VI LØBER brings not only a new face, but a fresh new sound to the Danish alt-rock scene. What a show for this only being their second performance. There is only one way for this Band to go, and that’s up! “ (Artists in the Spotlight, Kenneth Hillyard, 3. maj 2019)

“Teksterne har samme rytmiske flow og sammenhængskraft, som man f.eks. kender det i de tekster Lone Hørslev skriver til UHØRT – Hørslev/Mechlenburg og Mouritz/Hørslev projektet . De leverer ikke budskaber, men giver masser af plads til eftertænksomhed. Det er kort sagt tekster på et literært niveau, der ligger milevidt over det gennemsnitlige danske debutalbum.” (Side33, Mads Kornum, 15. april 2019)

“Lone Slot Nielsens soloprojekt KOM VI LØBER har du næppe hørt om endnu, men det er en stærk omgang dansksproget indie-rock, der er et ekstra lyt værd. “ (Bands of Tomorrow, 3. april 2019)

PREMIERE: danske KOM VI LØBER teaser kommende debutalbum med førstesinglen “Udslag” (Bands Of Tomorrow, 7. november 2018)

Dagens Track (GFR, 9. december 2018)