Mirja Klippel

Med en stor stemme, et inderligt klangunivers og en sans for at skrive sange, der forbinder dybt personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur, har den finske sangskriver, sanger og multi-instrumentalist Mirja Klippel markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene.

Allerede hendes debut-EP Lift Your Lion (2016) indbragte den københavner-baserede musiker en Danish Music Award Folk som årets sangskriver. Siden har hun turneret flittigt i både Europa, Rusland og Nordatlanten, ligesom hun i 2018 udsendte det roste fuldlængde-album River of Silver.

På sit kommende album, Slow Coming Alive, føjer hun atter nye nuancer til sine alternative og poetiske folk og fortsætter med at udvide dybderne og højderne i sin sangskrivning. Med sin faste medmusiker Alex Jønsson og med skiftende gæster som den roste strygertrio Vesselil drager hun publikum ind i et organisk og atmosfæriske univers, hvor personlige erfaringer åbner op for intime rum, der går hånd i hånd med rå og vilde landskaber. 

Lyt til/se den stemningsfulde ’Wilful Child’ her:
https://www.youtube.com/watch?v=r6C5Sy-z8JQ

Slow Coming Aliveer endnu et komplekst, ambitiøst og vedkommende værk fra en kunstner, der bruger den nordiske folkemusiktradition som afsæt for et personligt udtryk. På poetisk vis indkredses et alternativt musikalsk univers, der udfolder Klippels interesse for det dybdepsykologiske. Selv siger hun:

Nogle af de mest smertefulde øjeblikke i mit liv, har samtidig været nogle af de mest hellige. I den mest intense smerte kan der opstå et glimt af klarhed, som et lyn. Jeg er vendt tilbage til digte fra min barndom og teenage-år, og det har været en helende proces at omfavne disse øjeblikke af uskyldstab med den erfaring, jeg bærer på i dag. En proces, som flød ind i sangene fra albummet”. 

Hold øje med Mirja Klippels nye album (16. april 2021).

Du kan følge med her:

www.mirjaklippel.com

https://www.facebook.com/mirjaklippel

https://www.instagram.com/mirjaklippel/