Anmeldelse: “Silver Light er pop af enormt høj kaliber”

toplogo4

Anmeldelse 03.03.14.:

Den anmelderroste dansk/grønlandske singer/songwriter Simon Lynge lader op til sit 2. album med en velproduceret og fængende 1. single.

 Simon Lynge blev godt nok født i Holstebro, men hele hans barndom tilbragte han i den grønlandske by Qaqortoq. Siden da har han dog skiftet de arktiske omgivelser ud med livet i Washington og jægerudstyret ud med en guitar. Lysten til at skrive sange stammer oprindeligt fra hans modvilje til at skrive dagbog, og sangskrivning blev derved hans alternativ til at komme ud med tanker og følelser.

 Efter at være blevet opdaget af en producer under en koncert i Hollywood i 2008, gik Lynge i studiet og indspillede sit debutalbum The Future. Albummet vakte interesse hos medier verden over og modtog blandt andet ros fra BBC, Uncut og Rolling Stone. Efterfølgende tournerede Lynge i både USA og Europa og varmede i 2011 op for countrylegenden Emmylou Harris på hendes Europatour.

 Til april udkommer opfølgeren The Absence of Fear og for at højne forventningerne, er 1. singlen “Silver Light” nu på gaden med tilhørende musikvideo.

 “Silver Light” er pop af enormt høj kaliber. Både den ørehængende musik og velskrevne tekst er taget fra øverste hylde. og Lynges melodiske og behagelige vokal gør det vanskeligt at give repeatknappen en fridag.

 Lever resten af The Absence of Fear nogenlunde op til “Silver Light” er det potentielt en af de dette års helt store danske popudgivelser, vi her har med at gøre. Skulle man i disse tider med international kritik af Danmark over girafmord og færøsk hvalfangst have svært ved at finde en vis form for national stolthed frem, så er Simon Lynge ikke det værste sted at starte med at lede.

Den flotte og farverige video til “Silver Light” kan ses herunder.

http://youtu.be/FOVwD2sTwrE