Ann-Mette Elten udgiver nyt album: ‘Sange til jul’

Nu udgiver Ann-Mette Elten julealbummet ”Sange Til Jul” med ni af de fineste sange fra den danske sangskat.

Bestil pladen her

Lyt med her: https://orcd.co/annmetteelten-sangetiljul

Ann-Mette Elten har i snart en menneskealder sunget sig ind i hjerterne på sine trofaste lyttere med sin klare, varme og udtryksfulde stemme. Det er blevet til tusindvis af koncerter både med solo-repertoiret og med På Slaget 12, som hun dannede med sin musikalske partner og mand Niels Kirkegaard tilbage i 1986.

I de senere år har de to optrådt sammen i kirker over hele landet i julemåneden, og Ann-Mette elsker at tænde julens glæde i hjerterne på sit publikum i det helt særlige rum som kirken udgør.

”Med forventning ser jeg frem til den helt specielle tid, som julen er, hvor traditioner og erindringer om jul griber os alle. Musik kan noget helt specielt, når det kommer til at sætte gang i de billeder, vi hver især forbinder med juletiden. Mine koncerter er kendetegnet ved at have mange danske julesalmer. Det danske sprog rammer så umiddelbart. Det er en af de ting, jeg
stadig synes, er vigtig at give plads. Det er også grunden til, at jeg i år udgiver mit første julealbum “Sange til jul”. Inspirationen er kommet af at give julekoncerter, hvor man kan mærke det liv, der er i salmerne, og den glæde det kan tænde i folk. Der kan jeg mærke, at det giver mening at holde liv i de danske salmer. De betyder noget for folk.” siger Ann-Mette Elten.

Men julen betyder også noget særligt for Ann-Mette Elten denne gang, da privatlivet har budt på en familieudvidelse:

”For mig hænger julen tæt sammen med min barndom. På den måde er julen et tilbageblik, men det handler også om at finde nye ting i julen. I år er der kommet et helt nyt kapitel, fordi jeg er blevet farmor for første gang. Det giver et nyt perspektiv på at være sammen i julen og minder en om, hvad det er, man gerne vil give videre af traditioner omkring julen. Og der står musikken
så stærkt for mig.”

”Sange Til Jul” indeholder ni af de allerfineste danske jule- og vintersange arrangeret i helt enkle og akustiske versioner af Niels Kirkegaard. Pladen er ude 15. november 2019 på Songcrafter Music:

1. Julen Har Bragt Velsignet Bud
2. Glade Jul
3. Dejlig Er Den Himmel Blå
4. I Sne Står Urt Og Busk I Skjul
5. Det Kimer Nu Til Julefest
6. Et Barn Er Født I Bethlehem
7. En Rose Så Jeg Skyde
8. Dejlig Er Jorden
9. Der Er Ingenting I Verden Så Stille Som Sne

Læs mere om den nye plade, og se hvor Ann-Mette Elten spiller dette års
julekoncerter på: www.annmetteelten.dk