Ny single ’Going Home’ fra Marius Ziska (FO)

Ziska closeup press photo dec14_800

Færøske Marius Ziska har en milepæl af en plade på vej med med Home/Heim, der væver en melodisk drømmerejse af rock- og singer/songwriter-tråde, og som skifter umærkeligt fra engelsk til færøsk (og islandsk) omtrent halvvejs. Første single ’Going Home’ bliver udgivet 26. januar, mens vi må vente til 17. april med at få resten af herligheden at høre.

Songcrafter

Marius Ziska er et band. Punktum. Det er måske overfødigt at understrege, men selvom forsanger Hans Marius Weihe Ziskas stemme er det bærende element – og han altså også lægger navn til konstellationen – er ’Marius Ziska’ et syv mand stort set-up, der har spillet sammen i årevis og har tre tidligere udgivelser bag sig. På den nye plade medvirker desuden sangerinden Eivør, som Marius Ziska også tidligere har turneret med.

Selvom han læner sig kraftigt op ad singer/songwriter-genren, er det ikke ’en mand med en guitar,’ der præger Hans Marius Ziskas arbejdsproces. Her er der, ligesom i indspilningsfasen, tale om en holdsindsats. Og der er ingen tvivl om, at det også er med til at give Home/Heim sit umiskendelige helstøbte særpræg:

”Jeg har altid været fascineret af orkestre, og jeg kan godt lide at arbejde med folk. Det er både det sociale og det, at man tit får input og også lærer noget af andre, som er fedt. Og så er det selvfølgelig også bare sjovere! … Tit spiller vi også sangene live, inden vi går i studiet. Det er der, hvor sangene rigtigt får liv,” forklarer forsangeren.

Singlen ’Going Home’ er tredje skæring fra den nye plade. Og selv om den ikke råber så højt, som man mange gange ser, når en sang bliver sendt i forvejen for at gøre opmærksom på resten af en plade, så gør den væsen af sig på en anden måde, for den kravler i sjælden grad ind under huden på lytteren. Det skyldes ikke mindst den stilsikre produktion, der kan tilskrives Mikael Blak (Teitur, Eivør), der har produceret og spillet bas, men også i det hele taget det store og sammentømrede orkester, der indspillede pladen stort set uden overdubs.

Lyt med her:

Albummet Home/Heim udkommer på Songcrafter Music den 17. april, 2015, og første single: ’Going Home’ udkommer 26. januar.

Marius Ziska:

Hans Marius Ziska – Vokal og guitar

Allan Tausen – Guitarer, steel guitar and vokal

Heðin Ziska Davidsen – Guitarer, modular, sitar, ukulele, synth og vokal

Mikael Blak – Bas

Brandur Jacobsen – Trommer og vokal

Magnus Johannesen – Piano

Sakaris Joensen – Synths

Desuden medvirker:

Jákup Zachariassen på pedal steel

 

Home/Heim er indspillet i Bloch Studio i Tórshavn.

Mix: Addi800 i Iceland. Mastering; Mandy Parnell (UK).