På Slaget 12 – ny single og turné markerer 30-års-jubilæum

 

paa-slaget-12-ann-mette-elten-niels-kirkegaardMed singlen ”Mens vi går og venter” markerer På Slaget 12 sit 30-års-jubilæum med viljen intakt til konstant at udfordre sig selv og prøve nye retninger af.

De stærke, klassiske melodier og de enkle, men samtidig raffinerede tekster, har altid været På Slaget 12´s varemærke – og så naturligvis Ann-Mette Eltens varme og udtryksfulde stemme, der synger sig lige ind i hjerterne på folk.

Det er nu 30 år siden at På Slaget 12 slog et massivt hul i lydmuren med deres debutalbum og storhittet ”Hjem Til Århus”. Siden da er det blevet til tusindvis af koncerter, og over en million solgte albums. I sig selv en imponerende bedrift. Men frem for at hvile på laurbærrene har Niels Kirkegaard og Ann-Mette Elten gennem årene udfordret sig selv musikalsk, hver gang muligheden bød sig. De har sammen med resten af På Slaget 12, fortolket 50’er og 60’er hits fra deres barndom, og Elten har på sine soloalbums lavet sine helt egne versioner af gamle danske sange og salmer, for ikke at tale om det klassiske album ”Adagio”, hvor hun, med et helt symfoniorkester i ryggen, sang, så de små hår på armene rejste sig hos tusindvis af pladekøbere.

Mens vi gaar og venter I 2011 mødte Niels tilfældigt tekstforfatteren Roar Amundsen, og sammen fandt de et helt nyt musikalsk spor, der udmøntede sig i den første dansksprogede plade i 18 år, da 12 nye sange under titlen ”Hjerterne Fri” udkom i 2015. Albummet fik en flot modtagelse og gav blod på tanden til at fortsætte samarbejdet.

Det har nu foreløbig resulteret i singlen ”Mens vi går og venter”, som udkommer i forbindelse med en omfattende efterårstour med fokus på de danske sange.

”Mens vi går og venter” er en kommentar til alle de drømme, vi går og udsætter, mens vi hænger fast i vores hverdagsliv, men som så pludselig kan finde på at banke på og vende op og ned på det hele. I juli valgte På Slaget 12 at gå i Lundgaard Studiet med Thomas Alstrup ved knapperne. Det var første gang i mange år, at hele bandet indspillede sammen, hvilket har resulteret i en mere organisk og band-baseret lyd.

Singlen udgives på Songcrafter Music fredag den 7. oktober.

På Slaget 12 følger singlen op med en omfattende Danmarkstour på 15 koncerter:

17.09 Pakhuset, Nykøbing Sjælland

23.09 Stubhuset, Støvring

24.09 Skovsgård Hotel, Brovst

30.09 Rampelys, Silkeborg

06.10 Kultur Café, Ishøj

07.10 Gjethuset, Frederiksværk

08.10 Mantziusgården, Birkerød

14.10 Det Musiske Hus, Frederikshavn

27.10 Horsens Ny Teater

28.10 Guldsalen, Svendborg

29.10 Pavillonen, Grenå

04.11 Skive Theater

05.11 Kosmorama, Bramming

10.11 Bakkehuset, Ikast

11.11 Musik i Bilforretningen, Hobro

Se mere her:

http://www.paaslaget12.dk/koncertliste/index.php