Roar Amundsen klar med ‘Erling på hjørnet.’

Hjertevarm ny single fra Roar Amundsen er resultat af dansk-færøsk samarbejde

Singlen 'Erling på hjørnet' er forløber for Roar Amundsens andet studiealbum.

Singlen ‘Erling på hjørnet’ er forløber for Roar Amundsens andet studiealbum.

Sangen ’Erling på hjørnet,’ der er forløber for Roar Amundsens nye album, er et legesygt indspark med hjertet på rette sted, som minder os om, at livet er andet end uvedkommende symbolpolitik og krisemøder med banken. Det er selve friheden, der er på spil, og Erling omfavner livet, løfter på hatten og husker os på, at vi er en del af et eventyr.

”Erling er ham på hjørnet, som vi alle sammen ser hver dag, men har afskrevet før vi overhovedet har indledt en samtale med ham. Men måske har han alle svarene – måske er det ham, der har regnet ud, hvad det hele handler om, og ikke os,” siger Roar Amundsen.

Roar Amundsen har gennem tiden ageret fødselshjælper for en lang række andre sangskriveres projekter. Det foregår ofte på den måde, at to eller flere sangskrivere sætter sig sammen og forsøger få vendt ordene til en ny sang rigtigt i fællesskab. Det var også tilfældet med ’Erling på hjørnet:’

”Sangen kom til verden i en lejlighed på Vesterbro en torsdag aften i januar sidste år i selskab med et par kopper kaffe og mine færøske venner, Lena Anderssen og Niclas Johannesen. Snakken gik godt, og vi kom ind på et emne, som optager mig meget for tiden, nemlig hvordan vi mennesker vælger at bruge vores tid og liv,” siger Roar Amundsen.

Og sådan her lyder det blandt andet i teksten:

Erling på hjørnet der står der med blomster i sin hånd

og han løfter på hatten og åbner sin verden et sekund

”Verden den er smuk

og livet er et eventyr”

Det med eventyret skal tages helt bogstaveligt. For det er dette tabte land, som Roar Amundsen gerne vil sætte kræfterne ind på at genvinde og værne om.

”Når et nyt liv begynder, er alle døre åbne, men alligevel kigger vi ofte bare på mor og far eller naboen og prøver at kopiere deres livsstil og værdier. Det optager mig meget med alt det, vi giver afkald på for at tjene penge. Vi bytter frihed og tid til eftertanke væk for lange arbejdsdage, stress, institutioner og kalenderkaos, og prøver at kompensere for vores menneskelige underskud ved at købe en hel masse ting i stedet” fortæller han.

Sangen er indspillet på Færøerne og produceret af Niclas Johannesen. De valgte bevidst at gå efter et lyst og legesygt univers:

”Vi tog ’Erling’ med på et nyt eventyr til de små øer i Nordatlanten, hvor Niclas var manden, som styrede det hele i den rigtige retning. Vi gik i studiet i Torshavn og fik en flok fine, lokale musikere til at hjælpe os på bl.a. elguitar, trommer og strygere. Afsættet var Beatles, håndspillede instrumenter og analoge synthesizere,” fortæller Roar Amundsen.

Om Roar Amundsen:

Udgav i 2010 debutalbummet Måneskitser bestående af elleve sange skrevet i sene nattetimer hjemme eller i de smukke, gamle rum på Engelsholm Slot, hvor Roar Amundsen underviste i sangskrivning i fem år fra 2007-12.

Singlen ”Kamel Kamel” blev flittigt spillet på DR P4 i månederne efter udgivelsen og førte til et fast samarbejde med orkestret På Slaget 12 som ny tekstforfatter. Roar skrev tre nye tekster til opsamlingsalbummet ”Hjem Til Århus og alle de andre” som udkom i 2011 og har skrevet teksterne til hele deres kommende album.