Amundsen skriver tekster til På Slaget 12

Niels og Roar skriverI løbet af den seneste håndfuld år har Roar Amundsen skrevet omkring 25 sange med På Slaget 12. Flere af dem er tidligere udkommet som singler, men nu udkommer et helt album med Amundsen som tekstforfatter og Niels Kirkegaard som melodimager.

Pressemeddelelse

 – Et krystalklart comeback. Sådan lød dommen fra anmelderne bl.a., da albummet ’Hjerterne fri’ udkom forleden. Ud over rosende ord til forsanger Ann-Mette Eltens vokalarbejde og Niels Kirkegaards melodiske tæft, var der også roser til Roar Amundsen for tekstarbejdet. Og den østjyske singer/songwriter står faktisk for samtlige tekster på pladen:

”Vi startede vores samarbejde i begyndelsen af 2011, da Niels og jeg mødte hinanden tilfældigt i Aarhus på et møde for sangskrivere fra området. Vi klikkede rigtig godt – både menneskeligt og musikalsk, og vi aftalte at prøve at lave noget musik sammen. Vi mødtes ca. en gang om måneden i deres hus i Aarhus. De er utrolig gæstfrie mennesker, og Ann-Mette stod altid klar med rundstykker, frisk rugbrød og lækkert pålæg, og så sludrede vi ellers om løst og fast og fik snakket os ind på livet af hinanden,” fortæller Roar Amundsen om samarbejdets spæde start.

Skitser på en iPhone

Konstellationen viste sig hurtigt at være aldeles bæredygtig, og hver bød ind med sine styrker for at skabe det stærkeste udgangspunkt for en god sang.

”Niels spillede melodiskitser for mig, som jeg optog på min iPhone og tog med hjem, og næste gang havde jeg så en sang eller to med, som jeg havde lavet teksterne til ud fra hans skitser. Dem præsenterede jeg live for dem på akustisk guitar, og de optog dem, så Niels kunne arbejde videre med sin produktion ud fra skitserne og de evt. kunne bruge nogle af mine fraseringer når Ann-Mette skulle indsynge vokal på numrene,” forklarer Roar Amundsen.

Allerede i 2011 blev det til de første single-udgivelser for PS 12, og da Ann-Mette Elten lavede et solo-album, blev Amundsen også taget med indover.

”Nogle af de første sange “Der Er Så Meget Vi Skal Nå At Se”, “Som En Komet” og “På Slaget 12´s Julesang”, blev singler i 2011 og kom ud på opsamlingsalbummet “Hjem Til Århus – og alle de andre”. Siden arbejdede vi videre. Jeg skrev en engelsk tekst til Ann-Mettes klassiske solo-album “Adagio,” som udkom i 2012, men ellers blev det til masser af tekster til Niels´ melodier. Jeg har nok skrevet tekster til 25 af melodierne indtil nu, og vi har allerede aftalt at arbejde videre frem mod den næste plade,” siger sangskriveren.

Stærke melodiske dogmer

Umiddelbart siger man, at ’krage søger mage,’ men i konstellationen Kirkegaard/Amundsen er det forskellighederne i begges styrker, der til sammen sætter kreativiteten fri og giver de gode numre.

”Niels er enormt stærk rent melodisk på den der helt klassiske måde, som man skrev sange på i 50´erne og 60´erne. Det har været vildt inspirerende for mig at have de melodier som dogmer for tekstskrivningen. I forhold til at prøve at fange stemningen i den enkelte melodi og så bygge det tekstlige univers op derfra, men også når det gælder antallet af stavelser, muligheden for gentagelser og så videre – melodierne har kaldt på nogle helt andre rim og rytmiske muligheder, end jeg plejer at bruge,” fortæller Roar Amundsen, der selv har en anden måde at arbejde på:

”Jeg skriver meget flow-orienteret, det vil sige uden at lægge mig fast på noget fra start. Typisk har jeg sat mig ned om formiddagen, når min yngste datter var afleveret i børnehaven, og så har jeg lyttet Niels’ telefonskitser igennem og fundet netop den melodi, jeg havde lyst til at arbejde med den dag. Så har jeg bare skrevet løs, og pludselig rammer man noget, hvor melodi og tekst passer perfekt sammen – en slags knag, som man kan begynde at hænge sin tekst op på,” siger han.

Hjerterne Fri er netop udkommet på Sony.
Læs mere her: www.paaslaget12.dk