KOM VI LØBER udgiver debutalbummet ‘Sct. Hans’

Nu debuterer KOM VI LØBER med albummet ’Sct. Hans,’ der inviterer på opdagelsesrejse i et univers af brudflader, båret af tekstlige og klanglige kontraster, hvor Lone Slot Nielsens nærværende vokal, legende tekster og skæve guitartemaer giver elektronisk indierock og indiepop et skævt skud fra hoften.

’Sct. Hans’ forener et blik på det, der var i går, med en årvågen iagttagen af det, som er lige nu. Derude i verden, hos de andre, men også lige nu hér mellem dig og mig.

”Vi er kastet ind i en tilværelse, som grundlæggende ikke går op, fordi den både indeholder sansninger og kærlighed, men også tvivl, angst, spørgsmålet om hvem vi er, hvad vi vil, og hvor vi skal hen. Og lige dér synes jeg, det er allermest spændende at være i sangskrivningen. Det er evigt interessant at kigge derind, hvor det også kan blive mørkt. Og opdage, hvilke fortællinger, der dukker op, og hvilke ubrydelige sammenhænge der tegner sig mellem alvoren, legen, ja i livet” siger Lone Slot Nielsen.

Men sangene på ”Sct. Hans” er dog langt fra skabt ud fra velovervejede oplæg. Snarere tværtimod:

’Det lå mildest talt ikke i kortene, at jeg skulle synge og skrive sange på dansk i eget solo-projekt, selvom jeg som guitarist har arbejdet med musik i mange år. Jeg sad lidt tilfældigt, i første omgang på bestilling, og nørdede med små projekter på computeren på et tidspunkt i mit liv, der ellers handlede om barsel og børnefamilie.’

Dog blev hun fuldstændig grebet af at kunne fortælle med musikken og kunne benytte sig af det hav af muligheder for at producere og komponere, som et musikprogram og en computer giver.

’Guitaren og effekterne havde jeg arbejdet med før, men ellers var det nyt territorium. Og da der ikke var hverken sanger eller trommeslager ved hånden, måtte jeg jo selv i gang med at lege – inden babyen vågnede ude i barnevognen,’ forklarer hun.

Ingen skulle høre det
Ud af legen og frirummet bag computeren og mikrofonen sprang KOM VI LØBERs univers, hvor den eneste regel var, at der ikke var noget, der skulle leves op til.

’Der var jo ingen, som skulle høre det. Ingen, som skulle være enige eller være smagsdommer, så jeg fyrede den bare af. Gav mig selv lov til at blande post-rockguitarer med poppede arpeggiosynthesizers og synge ord som ”slikpapir” og ”dårekiste”, finde på nye ord og hente gamle frem fra arkiverne. Blande døde tyske filosoffer med Net flix-serier. Og det blev også ret spændende at undersøge den stemme, som dukkede op her, både mig egen sangstemme, men også sprogets stemme,” siger Lone Slot Nielsen.

For alvoren i legen ses også i teksternes indtryk fra lyrik og litteratur. Både nyere danske skribenter som Dorthe Nors, og lyrik fra Inger Christensen til Lone Hørslev, der har skubbet til ordleg og billeddannelser. Men tilbageblik i historien har også inspireret.

Med historien som inspiration
”Læser man om forfattere som bl.a. Amalie Skram, tegner der sig et billede af 1890’ernes tidsånd og tendenser, som på nogle afgørende punkter minder om vores egen nu. Den tid var som vores en brydningstid med masser af flimren og et bombardement af nye indtryk, og et hav af mennesker blev indlagt på “Sct. Hans” med den helt nye sygdom, nervesyge. Den var en reaktion på et liv i modernitetens frembrud, som særligt i byerne foregik i et hæsblæsende tempo. Et liv i skæret fra nye elektriske lys, som holdt alle vågne, med mange nye muligheder, men derfor også nye krav”, forklarer hun og fortsætter:

“I dag taler vi om stress og angst som den nye folkesygdom, og det vrimler med personlige historier, som vi selvudgiver på de sociale medier. I 1890’erne var det forbeholdt forfattere som Amalie Skram og Herman Bang”.

Mødet med 1890’ernes historier inspirerede til nummeret ”Sct. Hans”, som senere også blev titlen på hele albummet.

’Jeg synes, at der er noget helt vidunderligt over at navngive et psykiatrisk hospital ”Sct. Hans”. Det klinger af lyse nætter og sommerlykke, hvad der næppe er her. Det er jo også navnet på en mand, Johannes Døberen, der gik i døden uden sit hoved. Der gemte sig en ret spændende kontrast lige dér, syntes jeg. Den blev et sprogligt billede og en overskrift for de sange, som jeg har skrevet og nu sender ud i verden,’ fortæller Lone Slot Nielsen.

Hjælpende hånd fra producer Dennis Ahlgren
Med sine produktioner indspillet på computeren tog Lone Slot Nielsen kontakt til producer Dennis Ahlgren, og herfra tog processen med at lave debutpladen fart.

’Jeg troede egentlig, at jeg kom med en samling skitser, men Dennis hørte noget andet, og vi gik i gang med at lave en plade ud fra mine demoer. Han har virkelig løftet hver enkelt sang og foldet den ud, så numrene nu kan møde verden. Han har skubbet på og arbejdet dét frem til over fladen, som lå uforløst, samtidig med at han er gået til projektet med stor respekt for det, der var. Et samarbejde, som jeg virkelig er taknemmelig for og stolt over” lyder det fra Lone Slot Nielsen.

Og resultatet – det nye album – finder du lige her: https://orcd.co/komviloeber-scthans

KOM VI LØBER optræder live bl.a. på Colabs på Lydhavnen i Aarhus https://www.facebook.com/events/2181267151969713/,
på SPOT Festival 2019 og på Venø Festival.

Live består KOM VI LØBER af både rutinerede kræfter med rod i rockmusikken og af nyt talent fra den elektroniske scene:

Lone Slot Nielsen – sang/guitar
Rasmus Fogh Frisenvang – guitar/kor
Jens Lunde – bas/synth
Christian Joen – trommer
Marcus Gyldenløve Kyed – synth/elektronik

KOM VI LØBER på Facebook:
https://www.facebook.com/komviloeber/

Og YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCT6hflbCCnPEIysbqiBH0-A