LONGER LIVES: Ny single fra Martin Høybye

LONGER LIVES er første single fra det nye album af Martin Høybye ’The Hourglass Sessions,’ der udkommer i det nye år. Tiden og forgængeligheden er omdrejningspunktet, og det er elleve sange, der kædes sammen af det fælles ærinde: Hvorfor er vi her? Hvad er vigtigt i et menneskeliv? Hvad vil jeg gerne give videre?

Drivkraften bag sangene er altså forholdet til tidens gang, men en pointe, som Høybye gerne vil skabe opmærksomhed omkring, er, at mange af de ressourcer, vi betragter som uudtømmelige, i virkeligheden er ret begrænsede – ikke kun tiden.

“Vi behandler vores naturarv som fx vand og luft lige så skødesløst, som vi har tendens til at behandle hinanden. På en måde er vores liv for korte. For vi er ikke bygget til at forstå konsekvenserne af vores handlinger bare få årtier ude i fremtiden,” siger han.

Singlen ’Longer Lives’ retter med sin tilbagevendende udmelding ’we need longer lives’ et eksistentielt fokus på den begrænsning – men også på fremtidshåbet, i og med at tiden medfører forandring og dermed muligheder. Som det lyder i teksten:

They say your lifeline is given / you’re just one grain of sand /
well maybe time changes even / the lines in a hand

Budskabet er altså tekstligt beslægtet med resten af sangene på ’The Hourglass Sessions,’ som vi dog må vente til januar 2019 med at høre. Fælles for sangene på pladen er et udgangspunkt i det nære – for med de overvældende og skræmmende omstændigheder in mente, som vores nutid er præget af med klimaforandringerne og en verden i et tilsyneladende sammenbrud, ville han skrive om det, der ”virkelig betød noget.” Men i stedet for at blive til et politisk statement, tog projektet en mere personlig drejning.

‘For hvordan skriver man om verdens ende? Hvad betyder det i det hele taget? Det gik op for mig,
at det betød noget meget personligt og på samme tid universelt. Derfor er hovedparten af de her
sange om at leve, om familie og om, hvad jeg gerne vil give videre,’ siger han.

Lyt til singlen på din foretrukne tjeneste:

http://phonofile.link/martin-hoybye-longer-lives

Og se videoen her:
https://youtu.be/WtgnoiAX05E

Om Martin Høybye:
Martin Høybye har sendt musik på gaden gennem snart to årtier både i form af egne album og
gæsteoptrædener eller sange skrevet til andre kunstneres udgivelser. ’The Hourglass Sessions’ (ude 25/1 2019) er karrierens syvende solo-album. Hans sange kredser ofte om sociale eller eksistentielle emner, og
tilbagevendende temaer er fx tiden, identiteten og kærligheden.

Se mere her:
www.martinhøybye.dk
www.facebook.com/artistmartinhoybye