Ny, smuk single fra Simon Lynge: ‘Paper Thin’

Den nye single ’Paper Thin’ fra Simon Lynge viser nye sider af sangskriverens talent, samtidig med at den vækker genkendelsens glæde. Det er et stærkt og raffineret udtryk – og denne gang har samarbejdspartner Richard Lobb været med hele vejen:

I februar 2018, isolerede jeg mig sammen med Richard Lobb i et hus i Trallong i Wales, som vi havde lånt af en omrejsende cirkusklovn. Her, omgivet af grønne, bølgende bakker optog vi et album, som jeg havde svoret for mig selv virkelig skulle reflektere mit inderste, snarere end forsøge at lyse op i mørket. Det føles som at blive voksen. Jeg kan ikke foregive at være noget, jeg ikke er: Det er livet for kort til.

Mine bandkammerater Anders og Nicolai sluttede sig bagefter til os i London i Narcissus Studios, hvor de tilføjede stoflighed og dybde til optagelserne – akkurat som de gør i mit liv.

Det nye album hedder Deep Snow, fordi min krop føles koldere, når den er trist, og selv den mindste opgave føles uoverkommelig. Nogle gange føler jeg mig ’Paper Thin.’

(Simon Lynge – om ´Paper Thin´)

Knivskarpe indsigter om verden og menneskeheden

Simon Lynges musik har en tendens til at gå til hjertet – melodisk og smuk, men med et kraftfuldt og direkte nærvær. Teksterne er poetiske og øser ærligt af personlige erfaringer, nogle gange farvet af et indre mørke og eksistentielle knudepunkter. Knivskarpe indsigter om verden og menneskeheden væver sig ind i hans sange, og glimt af livets underfundige skønhed kan løfte lytteren og skabe glæde, på trods af dybe sorger.

Han blev for nylig hædret med en nominering til ’16th annual Independent Music Awards’ for sit seneste album, ’The Map of Your Life’ – et album som strøg direkte ind på en førsteplads på iTunes Album Chart i Danmark, og hvor singlerne “Drum Beat” og “Hallelujah” blev deciderede hits i radioen henover sommeren 2016.

Vokset op både i Danmark og Grønland

Simon er vokset op både i Danmark og Grønland. Han har altid følt stærke bånd til det arktiske hjemland med dets rige, uspolerede natur og dybe forbindelse med jorden og dens skabninger.

Hans musikalske rødder er også fra Grønland, hvor faren er en anerkendt harmonikaspiller, og hans bedstefar var komponist & dirigent og lagde navn til et kirkekor i Qaqortoq, som stadig eksisterer i dag.

Som dreng begyndte Simon at synge i et kirkekor i Danmark og blev som teenager inspireret til at begynde at skrive sange ved at lytte til bl.a. Jimi Hendrix, The Doors, Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash. Musikken bragte ham først til København, derefter til Storbritannien og siden USA.

Album udkommer efteråret 2018

Netop forbilleder som Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash vil den opmærksomme lytter måske kunne ane i konturerne af Lynges nye produktioner. Det nye album ’Deep Snow,’ udkommer først til efteråret, men i første omgang kan vi altså få lov at nyde en forsmag i form af ’Paper Thin’.

Kontakt og mere info

att. Roar Amundsen, Songcrafter Music

roar.songcraftermusic@gmail.com

tlf. 3119 9500, www.songcrafter.dk

 

Lyt til ´Paper Thin´ her:

https://soundcloud.com/songcrafter-music/simon-lynge-paper-thin/s-vrJ8g

Website:

www.simonlyngemusic.com


Vidste du?

Simon Lynge har haft flere sange med i amerikanske tv-serier og film, optrådt på BBC Breakfast TV og på Glastonbury Festival, samt turneret med Emmylou Harris.

Når Simon Lynge ikke lige håndterer sin guitar, kan man ofte finde ham på en fodboldbane i nærheden – akkurat som det var tilfældet med et af hans idoler, Bob Marley.