Ny video: Eventyret om Erling

Se den nye video til ‘Erling på hjørnet’ med Per Falck i hovedrollen her:

For et par år siden sad sangskriveren Roar Amundsen i et køkken i København sammen med et par færøske kolleger og fik idéen til ’Erling på hjørnet.’ Sangen, som de skrev den dag, blev senere indspillet og udgivet som single. Derefter gik Roar Amundsen i tænkeboks i forhold til at lave en video.

Der skulle nemlig stables et visuelt univers på benene, hvor lytteren kunne få lov at ”se” Erling. Ham Erling, der ikke tager det hele så tungt. Ham Erling, der er ked af, at folk har så travlt, at de glemmer at leve.

”Jeg har længe haft lyst til at lave en billedside til historien om Erling På Hjørnet. Næsten lige så længe har jeg haft en helt bestemt person i tankerne til at spille rollen, nemlig globetrotteren, glaspusteren, illustratoren, sangskriveren og historiefortælleren Per Falck. Per krydsede mine veje, da jeg underviste på Engelsholm for nogle år siden. Han var måske nok skolens ældste elev, men samtidig var han en af de mest idérige og kreative. Per nåede at være højskoleelev i 14 år, før han i december sidste år flyttede til Samsø kort efter sin 80 års fødselsdag – for at prøve noget nyt. Hans ukuelige nysgerrighed og appetit på livet er vildt inspirerende,” fortæller Roar Amundsen.

Én stor familie

”Videoen skulle skydes en hundekold mandag morgen. Jonas (Jonas Normann, fotograf, red.) havde taget sin assistent og lysmand Christoffer Lunøe med, og vi startede optagelserne i hans lejlighed. Per kom skramlende i sin gamle jeep fra Samsø, og jeg var en tur omkring Engelsholm for at hente hunden Nino, der viste sig at være en formidabel skuespiller,” lyder det fra den horsensianske troubadur.

”Vi travede rundt i Vejle by med kameraet i hånden for at filme børn, busser, fugle og travle mennesker. Vi rundede dagen af med et par timers optagelser på det lille stamværtshus Sømærket, hvor Margith og hendes gæster tog imod os med åbne arme under mottoet ’Sømærket – én stor familie.’ Og det var vi virkelig den dag,” siger Roar Amundsen.

 

Per Falck er lidt af en multikunstner og optræder altså her som skuespiller i rollen som Erling.

Per Falck er lidt af en multikunstner og optræder altså her som skuespiller i rollen som Erling.