‘The Airport’ – stærk ny single fra Lena Anderssen

Tag med, når den nye single ‘The Airport’ fra færøsk/canadiske Lena Anderssen går på vingerne

Med sin melodiske og akkordmæssige rigdom trækker “The Airport” klare tråde tilbage til 70’ernes musikalske sound med et 30 mands strygeorkester og lækre hornarrangementer som modspil til Lenas sødmefulde vokal. Studiemusikerne er plukket fra allerøverste hylde, herunder trommeslager Matt Chamberlain (Bob Dylan, David Bowie, Adele) og pianist Matt Rollings (Bruce Springsteen, Billy Joel, Mary Chapin Carpenter)

Lyt til nummeret lige her:
https://song-crafter.lnk.to/airport

Og se videoen her:
https://www.youtube.com/watch?v=sSMh6S5UMwg

Denne tredje single fra Lenas kommende 6. album blev, ligesom resten af pladen, indspillet i Los Angeles med den legendariske studietekniker Geoff Emerick, kendt for sit banebrydende arbejde med The Beatles på mesterværker som Revolver, Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band og Abbey Road. Lenas nye album “State of the Land” udkommer den 3. september i år, og det blev den sidste plade Emerick arbejdede på før sin pludselige død for et par år siden.

The Airport er forløber for Lena Anderssens 6. studiealbum -State of the Land – der udkommer senere på året.

The Airport kommer som opfølger til radiohittet Aimee, der blevet spillet på både MTV Germany, DR P4, BBC Radio Scotland og gjorde Lena til Artist of The Week på BBC Radio Ulster. Den nye single reflekterer over de modstridende følelser fra at skulle tage afsked med nogen til forventningsglæden over snart at skulle ses igen. Et tilbagevendende tema i mange af Lenas sange, der stammer fra hendes egen opvækst med rødder i både Canada og på Færøerne.

Singlen er mixet af den Grammy nominerede tekniker Marc Daniel Nelson og mastereret af Eric Boulanger og Jett Galindo på The Bakery i Los Angeles. Det kommende album bliver endnu en milepæl på den musikalske rejse, der tog sin begyndelse, da Lena som helt ung tjener gik og sang for sig selv på en lille café i Torshavn, og som siden har ført til internationale koncerter og support tours for Roxy Music, Beth Hart og Xavier Rudd.

Lena er tidligere blevet sammenlignet med KT Tunstall, Tift Merritt, ja selv Joni Mitchell og hendes sange er blevet brugt i TV serier som Scrubs, Felicity and Nikita. Men… Lena Anderssen er, som altid, 100% sin egen.

Følg med her:
https://lenamusic.com/
https://www.facebook.com/lenaanderssenmusic/
https://www.instagram.com/lenaanderssen/
https://twitter.com/lenaanderssen