The Things We Don’t Know Yet – nyt album fra Ida Wenøe

Med sit andet soloalbum ”The Things We Don´t Know Yet” har den danske folk-noir-kunstner Ida Wenøe skabt en samling sange, som udforsker kærlighedens væsen fra et dybt personligt udgangspunkt

Det er en modnet sangskriver, der har skrevet disse ni nye sange. ”This little town girl from Scandinavia”, som hun synger i ”Circus Season”, har oplevet lidt af hvert på landevejen i de fire år der er gået siden debutalbummet ”Time Of Ghosts” udkom og blev fulgt op med hundredvis af koncerter over hele Europa og i Nordamerika.

De nye sange er båret af en lyrisk inspiration, der tåler sammenligning med legender som Leonard Cohen, Joni Mitchell og Nick Drake, og samtidig er melodierne enkle og stærke, og stemmen har en indre troværdighed, som man bliver ramt af med det samme.

Indspillet i en hytte i Sverige, i Berlin og København
Produktionen er på en gang legesyg og tidløs. Ida indspillede grundsporene til sangene selv i en hytte i Sverige, på sit gamle kvistværelse i Berlin og i et lille kolonihavehus i udkanten af København. Derefter tog hun i efteråret 2018 kontakt til sin gode ven – produceren Esben Svane. Sammen har de skabt det helt særlige univers med vævende, overjordiske korstemmer, æteriske blokfløjter, 50´er inspirerede elektriske guitarer, underspillede trommer og små skæve lydeffekter, som giver pladen et helt særligt skær og trækker inspiration fra så forskellige steder som Neil Young, Sufjan Stevens og Twin Peaks.

”Jeg har samlet mine indtryk fra rejsens og kærlighedens uransagelige veje. Det usensurede ‘jeg’ er lagt på bordet, hakket i stykker og samlet igen. Sat på prøve i verdens afkroge, gjort stærkere i faldet og fundet oprejsning i turbulensen. Jeg søger altid en værdighed i mig selv; den jeg er og den jeg gerne vil være,” fortæller Ida Wenøe of fortsætter:

Kærlighed og manifestationer af kaos
“Jeg forsøger at elske mig selv. På den måde kan jeg elske andre bedre. Jeg øver mig i at leve mit liv så ærligt som muligt. Sige hvad jeg mener direkte gennem mine sange – i håbet om at folk kan se sig selv i dem. Jeg finder mig tit uden retning i et kaos af retninger. Her bliver sangene manifestationerne af dette kaos.”

‘The Things We Don’t Know’ Yet udkommer på Songcrafter Music / Integrity Records den 12. april 2019.

Lyt til pladen her:
https://orcd.co/idawenoethethings

Se mere her:
www.idawenoe.com

Ida Wenøe præsenterer sangene live i Danmark og England i april måned:

10. april – Turbinen, Randers
12. april – Træden Forsamlingshus
17. april – Musikcafeen, København
18. april – Café #9, Sheffield (UK)
19. april – Small World Theatre, Cardigan (UK)
21. april – The Musician, Leicester (UK)
24. april – Green Note, Camden, London (UK)
25. april – St. Peter´s Church, Sudbury (UK)