Helle Hansen

Gateway-udgivelse:

Helle HansenKærligheden, døden & alt det ind i mellem

Sangeren og sangskriveren Helle Hansen har med albummet ’Songs of Death, Love & other Mayhem’ udgivet ikke så lidt af en milepæl. Den bevæger sig naturligt mellem jazz-, singer/songwriter- og musical-landskaber, hvor Hansens formidable evner som tekstforfatter det ene øjeblik kalder på smil og det næste kalder på genkendelsens tåre i øjenkrogen.

Som titlen antyder er der ingen smalle steder. Og er man typen, der ind i mellem har brug for at søge tilbage til en gammel klassiker for at finde fast grund under fødderne, det være sig en roman, digtsamling eller plade, så kan man med stort held lade denne nyklassiker indgå i puljen af værker, der rører, og som man kan blive ved med at finde ny lag i, når man vender tilbage til dem. Det er hele er så solidt og vedkommende skruet sammen, at pladen næsten få opmærksomhed uden for landets grænser, hvis der er nogen retfærdighed til.

Som med de fleste vigtige værker er det også en modig plade, hvor der er meget på spil for komponisten. Hun formår elegant at forene et kammerorkester med det mere rytmiske, (mesterligt holdt sammen af trommeslageren Martin Klausen), og man mærker hele vejen igennem Helle Hansens sans for at skrive sprudlende arrangementer med melodilinjer, der er lige så uforglemmelige som de stærke engelske tekster.

Helle Hansen er blevet nomineret 10 gange i USA Songwriting Competition blandt andet netop for sine tekster, og tekstarbejdet på ’Songs of Death, Love & other Mayhem’ fortsætter i samme stærke stil.

HELLE HANSEN
“SONGS OF DEATH, LOVE & OTHER MAYHEM”
ALBUM RELEASE 13. marts
Gateway Music – Helle Hansen
http://gatewaymusic.dk/kunstner/6699

Find også pladen på iTunes og Amazon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.