“Det håb jeg mærker der ikke vil dø” – ny single fra KOM VI LØBER

“Det håb jeg mærker der ikke vil dø” er lyden af den lyslevende tro på 3 (til 5) akkorder og sandheden. Og et Fleetwood Mac-trommefill.

Med et ønske om at arbejde med tydelighed og “nul forstillelse” i både tekst og musik, tjekkede sanger, sangskriver og producer Lone Slot Nielsen i foråret 2023 ind på 18b i Harboøre.

“Jeg tog til 18b midt i en proces med vove at skrive sange om det, jeg var midt i og stadig; om at lande efter en skilsmisse, om at finde sine ben i en ny kærlighed til en kvinde og de identitetsspørgsmål og nye perspektiver, det efterlod mig i,” fortæller Lone Slot Nielsen.

Hun oplevede et behov for at gå mere direkte til både tekst og musik.

“Måske mest af alt fordi jeg ikke magtede andet. Det føltes nyt og farligt. Så laver man jo ægte voksenmusik”.

Udover luksuscontainere at bo i, lærkesang uden for døren og den varmeste gæstfrihed, fandt hun også i Harboøre et gammelt flygel og en ligeså aldrende uspecificeret lejrbålsguitar i et fælleslokale.

De to instrumenter føltes dejligt ærlige og levende i deres skramlethed og derfor helt i tråd med de sange, Lone arbejdede på. Hun indspillede dem med det samme, mens der også trissede en teenager rundt midt i sin rengøringstjans. Nu har de bærende hovedroller på singlen.

Lyt med lige her: https://kom.lnk.to/det

“Jeg havde en idé om at låne et Fleetwood Mac-trommefill som grundsøjlen i nogle 70’er-lydende trommer. Og derfra at forsøge at skrive en kærlighedssang om at turde læne sig ind i det gode. Men først da jeg sad ved det gamle flygel med sætningen om håbet, der ikke vil dø, faldt grundtracket på plads,” forklarer hun.

Siden har Asker Bjørk indspillet trommer, og sammen med producer Jonna Aspeklev har Lone Slot Nielsen produceret og indspillet nummeret til sin endelige form på Lydhavnen i Aarhus.

“Det håb jeg mærker der ikke vil dø” er den første single i rækken frem mod et nyt album, der udkommer i foråret 2024.

FØLG MED HER: https://www.komviloeber.dk/