Life Asleep: Det knap så perfekte liv

pernilla_crop2Nu kommer musikvideoen til Life Asleep fra Martin Høybyes nye plade For the World. Den handler om om, at det ikke er alle, der vandrer på solsiden, selvom vores kultur ikke altid levner spalteplads til ”det knap så perfekte liv.”

Sangen indgår også i romanen ’For alt i verden,’ som Høybye udgav sammen med albummet sidst i januar.

Her er det den sang, som hovedpersonen Thøger skriver til en kvinde, han har et kortvarigt kærlighedsforhold til, og som har et indre ’drive’ mod at give slip på det hele, (spillet af skuespilleren Pernilla Käthe Kopp).

 

 

Sangskrivningen er bygget op over enkle pointer – som fx i første vers:

It’s not hard to laugh / When you’re not the only one

It’s not hard to shine / When you’re walking in the sun

Det samme gælder omkvædet om, at alle kan komme ud, hvor der kun er tilliden til højere magter tilbage:

But sometimes it’s not easy / You just want to close your eyes

And pray your soul – soul to keep / Cause you’re in way too deep – way too deep

Living Life Asleep

 

 

Handler om fortællinger

Den nye plade ’For the World’ bringer et genhør med producer Dennis Ahlgren (Tina Dickow, m.fl.), som Høybye tidligere har lavet to plader sammen med. Samarbejdet har givet en meget umiddelbar og organisk lyd, der spænder fra det helt akustiske til det mere potente med fuld besætning.

Idéen til at koble musik og fortælling lå lige for. Mødet mellem musik og litteratur i For alt i verden/For the World er nemlig en naturlig følge af at leve og arbejde med fortælling hver dag:

”Det hele handler jo om fortællinger. Sangene her har deres egne historier, der kan stå alene, men de er samtidig blevet sat ind i den samlede fortælling, som romanen er,” siger Martin Høybye.

Finder stemme som sangskriver

I bogen For alt i verden følger vi Thøger, der vokser op i provinsen i 70’erne. Kernefamilien går i opløsning, og han ender på et socialpædagogisk opholdssted, hvor han begynder at spille musik. Musikken bliver en kompasnål, og sværdslag med kærligheden lægger sig som et underliggende eksistentielt spor, mens Thøger finder sin stemme som sangskriver, og ringen endelig sluttes på den anden side af Atlanten.

Undervejs på dannelsesrejsen skriver Thøger de sange, der bliver til pladen ’For the World,’ og hvor ’Life Asleep’ altså er første skæring.

Lyt til hele pladen her: www.foraltiverden.dk/kob/

Facebook: www.facebook.com/ArtistMartinHoybye

//

ENGLISH:

‘Life Asleep’ is a single from single from the album ‘For the World’ by Martin Hoybye, released simultaneously with the Danish novel ‘For alt i verden.’

It’s the first track on the album and also the first song the protagonist ‘Thøger’ writes in the novel. The song is a reaction to a love affair he, a teen at the time, has had with an older woman. She, like him, is fighting inner battles, and they find solace in each other’s company for a while.

She dreams of letting everything go… and secretly she sometimes lets go of the wheel while driving…

//

Credits, video:

Actor: Pernilla Käthe Kopp
Songwriter: Martin Hoybye
Dog: Balder

Camera – Steen Bech (Outdoors, driving).
Camera – Martin Pedersen (Indoors, studio).
Video edit – Martin Pedersen

Credits, audio:

Martin Hoybye / voc / guitars / banjo /
Dennis Ahlgren / bass / organ / tambourine /
Kajsa Vala / voc /
Johan Heiberg Lyhne / cajon /