Silvurlín – smuk frontløber for Marius Ziskas nye album

Som en anden forårsbebuder er Marius Ziska nu klar med en helstøbt forløber for sit nye album. Singlen med titlen Silvurlín trækker tråde til kvaliteterne på debut-albummet Home/Heim, men samtidig er det tydeligt, at bandet nu rendyrker en storladen lyd med god plads til både kant og patos, hvor Ziskas klokkerene vokal kommer bedre til sin ret end nogensinde.

HØR SANGEN HER:
http://phonofile.link/marius-ziska-silvurlin

Færøske Marius Ziska fik med den seneste albumudgivelse “Home / Heim” sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af flere live-turnéer i Tyskland, Rusland og Danmark. Nu er bandet i fuld gang med at indspille opfølgeren, og Silvurlín er altså første udspil.

Gammelt færøsk pigenavn

Ifølge bandet er Silvurlín et gammelt færøsk pigenavn, der også synges om i nogle af de gamle, færøske kvad. På dansk betyder navnet direkte oversat ’sølvklæde’ eller ’sølvslør.’ Sangen er både en kærlighedssang til pigen Silvurlín, og samtidig en sang om længsel efter at blive et med en uhåndgribelig åndelig essens, som man indimellem synes at man mærker, men som det også er svært at bevise eksistensen af. Det er denne udefinérbare adskillelse, sølvsløret, mellem det æteriske og det konkrete, som bandet forsøger at stille skarpt på. I teksten henvises også til fem porte, (sanserne), som personen er lukket inde bag, mens blinde heste, (de menneskelige drifter) river og slider i kroppen. Porte og døre, der kan lukkes op og i, være skjulte eller åbenlyse, er noget, der går igen i flere af teksterne på pladen og bliver dermed et tema for hele albummet.

Forsanger Marius Ziska er en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Bon Iver og Chris Martin fra Coldplay. Musikken har et melankolsk grundfjeld med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. I mødet med producer Fred Ruddick og den legendariske New York baserede mastering engineer Greg Calbi har bandet fået en ny retning på lyden, som klæder dem virkeligt godt.

’Årets Sanger’ og ’Årets Sang’

Marius Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 for Home / Heim – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home”. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”. GAFFA skrev om debut’en: ”selv om halvdelen af Home/Heims beskedne otte numre synges på færøsk (resten på engelsk), er albummets sound i dén grad international. Vel genkender man den nordatlantiske melankoli i såvel sang som musik, men samtidig er der så absolut en international dimension over alle otte numre, en storladenhed og noget bredt tilgængeligt” (Ivan Rod, 29. april 2015)

Se videoteaser for singlen lige her:
http://bit.ly/2Gk4Rqm

Marius Ziska kommer på tour i Danmark i februar med sit formidable band:

08.02 Huset, Aalborg

09.02 Godset, Kolding

10.02 Huset, København

15.02 Dexter, Odense

16.02 HeadQuarters, Aarhus

17.02 Aksen, Asnæs

Se mere her:

www.mariusziska.com