Lige dele Nashville og Åbyhøj

KajsaVala_2Kajsa Vala er vokset op i det aarhusianske musikmiljø og uddannet guitarist. Debutpladen ”Your Train” udkom på pladeselskabet High Horse i Nashville og siden har hun betragtet Nashville som sit andet hjem. Nu udgiver hun et nyt album på Songcrafter Music.

Pladen ”Your Train” (produceret af Dennis Ahlgren) fandt vej til americana- og folk-hitlisterne i USA, som er bestemt af de amerikanske radio-Djs. En forlagskontrakt fulgte i kølvandet på succesen, så nu skriver Kajsa Vala sange til andre kunstnere, film og tv ved siden af sit eget virke. Inspirationskilderne er mange, men hun nævner selv ikoner som Emmylou Harris, Patty Griffin og Lucinda Williams. Dog har Kajsa Vala også en umiskendelig nordisk understrøm i både sangskrivning og vokal, som ofte lige tilfører det ekstra, der gør, at hun skiller sig ud fra mængden.

Det gør sig også gældende på den nye plade ’Kajsa Vala,’ som er indspillet både i Nashville og i Aarhus:

”Den er et godt billede af mig som musiker, jeg er begge dele – lige dele Nashville og Åbyhøj,” siger hun.

Albummet repræsenterer forskellige sider af hende som sangskriver og kunstner. Hun er gået efter så ærligt et udtryk som muligt, og hun spiller størstedelen af instrumenterne på flere numre.

Bl.a. indspillet på morens loft

”Nogle spor har jeg indspillet på min mors loft i Åbyhøj, da vi lige var vendt hjem fra USA og manglede et sted at bo, andre er indspillet i større studier. Der er stor variation på pladen. Så den samlede lyd er kommet bagefter i valg af rækkefølge og i masteringprocessen,” siger Kajsa Vala.

Første single fra pladen er ’Trail of Hearts,’ der skiller sig lidt ud fra de andre numre ved at have en lidt anderledes ”poppet” instrumentering.

”Singlen handler om hende, vi alle sammen kender. Hun forelsker sig hovedkulds og helhjertet men kan ikke finde ro. Og hun knuser hjerterne på dem, hun møder sin vej,” siger Kajsa Vala og uddyber:

”Sangen blev født som et folk-nummer, men jeg har altid haft på fornemmelsen, at det kunne noget andet også. Så jeg gik i studiet med nogle gamle venner – Johannes Nørrelykke og Dennis Ahlgren – og vi endte i et mere poppet univers, hvor der var god plads til analoge synthesizers og popfraseringer, men samtidig med min guitar og historiefortælling som omdrejningspunkt.”

Soundtrack til film

Et andet nummer fra ’Kajsa Vala,’ som allerede har fået en del opmærksomhed, er den smukke hymne-lignende ’Saint Cecilia,’ der er soundtrack til filmen EN-TO-TRE-NU. Du kan høre bandet spille en live-udgave her: https://vimeo.com/169547409

Der er release-party for den nye plade 30. juni 2016 i Gejst Studio i Aarhus.

Se mere her

Website: http://kajsavala.com/

Facebook Page: https://www.facebook.com/kajsavala/?fref=ts

Lyt til numre fra pladen: https://open.spotify.com/album/7CdvGgUSkvcw1sDO2k0Hce