Nyt album fra Simon Lynge: ’Deep Snow’

I februar 2018 isolerede Simon Lynge og hans mangeårige ven og musikalske sparringspartner Richard Lobb sig i et hus på landet i Wales, hvor de lavede optagelserne til Deep Snow, der nu udkommer på engelske Integrity Records og danske Songcrafter Music

”Her, omgivet af grønne, bølgende bakker optog vi et album, som jeg havde svoret for mig selv, virkelig skulle reflektere mit inderste, snarere end være et forsøg på at lyse op i mørket. Det føles som at blive voksen. Jeg kan ikke foregive at være noget, jeg ikke er; Det er livet for kort til,” forklarer Simon Lynge og fortsætter.

”Mine bandkammerater Anders og Nicolai sluttede sig bagefter til os i London i Narcissus Studios, hvor de tilføjede stoflighed og dybde til optagelserne – akkurat som de gør i mit liv.”

Simon Lynge, som tilbragte en del af sin barndom som fårehyrde på den grønlandske tundra, er meget optaget af livets skrøbelighed og samspillet mellem mennesker og natur, og det kommer i høj grad til udtryk i hans sange.

Knivskarpe indsigter om verden og menneskeheden

Hans musik har en tendens til at gå til hjertet – melodisk og smuk, men med et kraftfuldt og direkte nærvær. Teksterne er poetiske og øser ærligt af personlige erfaringer, nogle gange farvet af et indre mørke og eksistentielle knudepunkter. Knivskarpe indsigter om verden og menneskeheden væver sig ind i hans sange, og glimt af livets underfundige skønhed kan løfte lytteren og skabe glæde, på trods af dybe sorger.

Han blev for nylig hædret med en nominering til ’16th annual Independent Music Awards’ for sit seneste album, ’The Map of Your Life’ og havde inden da netop lagt sidste hånd på det nye studiealbum.

Vokset op både i Danmark og Grønland

Simon er vokset op både i Danmark og Grønland. Han har altid følt stærke bånd til det arktiske hjemland med dets rige, uspolerede natur og dybe forbindelse med jorden og dens skabninger. Hans musikalske rødder er også fra Grønland, hvor faren er en anerkendt harmonikaspiller, og hans bedstefar var komponist, dirigent og lagde navn til et kirkekor i Qaqortoq, som stadig eksisterer i dag.

Som dreng begyndte Simon at synge i et kirkekor i Danmark og blev som teenager inspireret til at begynde at skrive sange ved at lytte til bl.a. Jimi Hendrix, The Doors, Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash. Musikken bragte ham først til København, derefter til Storbritannien og siden USA.

Netop forbilleder som Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash vil den opmærksomme lytter måske kunne ane konturerne af på ’Deep Snow,’ men først og fremmest er pladen umiskendeligt Simon Lynge med det solide musikalske håndelag, de stærke og vedkommende tekster, og det ufravigelige præg af, at her er en sanger med meget på hjerte, og som er kompromisløs i sin tilgang til sangskrivningskunsten.

Her lytter du til Deep Snow:

http://phonofile.link/simon-lynge-deep-snow

Vidste du?

Simon Lynge har haft flere sange med i amerikanske tv-serier og film, optrådt på BBC Breakfast TV og på Glastonbury Festival, samt turneret med Emmylou Harris.

Når Simon Lynge ikke lige håndterer sin guitar, kan man ofte finder ham på en fodboldbane i nærheden – akkurat som det var tilfældet med hans idol, Bob Marley

Se mere her:

https://simonlyngemusic.com/

https://www.facebook.com/SimonLyngeMusic/

https://twitter.com/simonlynge

www.songcrafter.dk

Presse:

“Simon Lynge paints a captivating portrayal of today’s political and environmental climate in his track “Age of Distraction.” While we don’t view the role of a music blog as either supporting or refuting his observations, we admire and envy his skill in melodically and poetically raising awareness of issues. Thus, in giving the listener perspective, Lynge states, “Oceans full of plastic; it’s hard to be a human in a cynical machine; this is the only home we got; this tiny little blue dot.” (Indie Obsessive, 7. september 2018)

For godt to år siden udsendte han albummet, The Absence of Fear, til denne anmelders umiddelbare begejstring. Men med opfølgeren tager han alligevel et skridt op ad rangstigen med en række velturnerede numre, hvoraf singlen, Drum Beat, helt fortjent har været et af sommerens mest spillede numre på P4. (Ivan Rod, GAFFA ****, 2016)

“Occasionally an album comes along that, as soon as the first note plays, you instantly know you’re going to like it. It’s a rare thing but another reason why we love listening to new music; to make new discoveries and, hopefully, share these with others.” Dancing About Architecture, 24. oktober 2018)

“An impressive parade of melodies and hooklines, exuding sincerity. A winning new voice.” **** UNCUT

“This troubadour’s sunny debut is hard not to cheer on.” Q Magazine

“Simon Lynge sang strikingly pretty, melodic songs with his pure, warm voice.” The Times

“Counting Elliott Smith and Nick Drake among his influences, Lynge’s music is a brand of quite faultless melodic rich pop.” Music Week Magazine